top of page

Hygieneinstruks

​

Formål:

For sikring av god smittehygiene i anlegget og skape bevissthet rundt hygienerutiner. For å hindre at personell blir syk, spre patogener eller ta med seg patogener ut av anlegget.

 

Soner:

Anlegget er delt i uren og ren sone. Skillet mellom uren og ren sone går ved slusene inn til hver avdeling. Det er krav til alle på anlegget å opprettholde en god generell hygiene. Dette innebærer, men ikke begrenset til, håndvask før mat og etter toalett besøk.

​

Slusing og klesbytte:

Fra slusene og inn i hver avdeling er det et absolutt krav til rene kleder, sko bytte og desinfeksjon av hender. I områder som er ekstra utsatt, som f.eks. klekkeri og startfôring, så må det også benyttes ekstra dresser som skal brukes utenpå klærne. Den enkelte ansatt har i oppgave å rengjøre og holde orden på det personlige utstyret til hver avdeling. Besøkende skal få utlevert besøksfrakker ved besøk. Eksterne arbeidere skal få utlevert arbeidsklær for arbeid i de forskjellige rene sonene.

 

Utstyr:

Utstyr som skal brukes inne i avdelingene skal være vasket og desinfisert før det tas inn. Utstyr skal ikke lånes fra andre anlegg.

​

Besøkende:

Besøkende /eksterne arbeidere skal:

  • Bruke anleggets bekledning inne i avdelingene.

  • I besøksprotokoll bekrefte at anleggets hygieneinstruks er lest og forstått.

  • Bekrefte i besøksprotokoll hvorvidt de har vært på andre oppdrettsanlegg i løpet av de siste 24 timer.

 

Spising/drikking:

Spise/drikke er kun tillatt på egnet område.

 

Røyking:

Kun tillatt på anvist plass ute i uren sone

 

Åpne sår:

Alle åpne sår skal plastres eller bandasjeres

 

Orden:

For å opprettholde en god hygienestandard, er det viktig at en bidrar med å holde god orden på arbeidsplassen. Rydd på plass brukt utstyr, verktøy og kast søppel på anviste plasser for dette. Gulv og overflater vaskes og tørkes over ved endt arbeidsdag.

​

​

CONTACT
US

+47 958 62 096

post@fishbase.no

VISIT
US

Øysundveien 11,

8820 Dønna,

Norway  

 

bottom of page